Ασφάλεια συναλλαγών

Το petkosmos.gr αναγνωρίζοντας τη σημασία του θέματος της ασφάλειας των Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας.
Οι πληροφορίες που σχετίζονται με προσωπικά στοιχεία και συναλλαγές, είναι ασφαλείς και απόρρητες με τις ακόλουθες μεθόδους:
 • Αναγνώριση Πελάτη
  Χρησιμοποιούνται δύο κωδικοί για την αναγνώριση: ο Κωδικός Εισόδου (e-mail ή username) και ο Προσωπικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που καταχωρούνται παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια σε προσωπικά στοιχεία.
  Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (password) και η διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία είναι ο κάτοχος των Κωδικών ο οποίος είναι και αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητας.
  Σε απώλεια ή διαρροή των Κωδικών θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το petkosmos.gr δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, όπως δεν ευθύνεται και για τυχόν χρήση από τρίτα πρόσωπα μέχρι της σχετικής ειδοποίησής μας.
  Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να αλλάζετε το password σε τακτικά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης). Επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε όχι μόνο γράμματα και αριθμούς αλλά και σύμβολα και τη δημιουργία password.
 • Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων
  Για το απόρρητο των δεδομένων το petkosmos.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit. Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από την εταιρία Comodo, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας διαδυκτιακών συναλλαγών.
 • Κρυπτογράφηση
  Το σύστημα του petkosmos.gr αποκρυπτογραφεί τις πληροφορίες που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσής σας με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Τα συστήματα του petkosmos.gr σας αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης.
  Σε όποιο σημείο του ιστοχώρου μας εισάγετε προσωπικά δεδομένα (password, διευθύνσεις, τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες κ.τ.λ.) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 128-bit.
  Κατά την συναλλαγή και εφόσον ο χρήστης/πελάτης έχει συνδεθεί με το username και το προσωπικό του κωδικό στο Pet Kosmos, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τα συστήματα του petkosmos.gr κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128bits. Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνετε πληροφορίες προς το σύστημα, ο browser σας τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128 bits και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα.
 

Απόρρητο Συναλλαγών


Η τήρηση του απορρήτου είναι αυτονόητη. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρήστη /μέλος στο petkosmos.gr είναι εμπιστευτικές και το petkosmos.gr έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:
Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.
Το petkosmos.gr δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.
Στην περίπτωση που το petkosmos.gr χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου.
Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.