Γιατί πρέπει να καλλωπίσω το σκύλο μου

Γιατί πρέπει να καλλωπίσω το σκύλο μου

Είναι γεγονός ότι ένα καθαρό κατοικίδιο είναι ένα χαρούμενο κατοικίδιο.
Χωρίς να του περιορίζουν την όραση οι τρίχες στα μάτια, με καθαρό τρίχωμα και υγιές δέρμα, κομμένα νύχια και καθαρά δόντια να συμβάλλουν το καθένα με τη δική του βαρύτητα στο να είναι ένα κατοικίδιο άνετο και να συμπεριφέρεται καλύτερα.

Δυσμενείς και σοβαρές παρενέργειες εμφανίζονται όταν παραμελούμε να περιποιηθούμε τα κατοικίδια ζώα μας. Αν δεν φροντίζουμε τακτικά τις ανάγκες περιποίησης του κατοικίδιου ζώου μας, ενθαρρύνουμε μια ποικιλία ζητημάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρούς λογαριασμούς κτηνιάτρων και σε δύσκολη ή ακόμη και επιθετική συμπεριφορά από το κατοικίδιο ζώο σας.

Tο μακρύ τρίχωμα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και δερματικές παθήσεις. Όταν οι μακριές τρίχες καλύπτουν τα μάτια του κατοικιδίου, η όραση περιορίζεται και κατά συνέπεια αλλάζει η συμπεριφορά και οι ικανότητές του.

Όταν δεν χτενίζουμε και δεν πλένουμε συστηματικά τα κατοικίδια με μακρύ τρίχωμα, υποφέρουν από τους κόμπους και μπορεί να τους προσθέτει παραπάνω βάρος, το οποίο θα τους προκαλέσει δυσκινησία.
PetKosmos Grooming SalonΤηλ. για ραντεβού: 210.832.0005Τα προβλήματα που δημιουργούνται στα κατοικίδια είναι:
 
  • Κόμποι στο τρίχωμα μπορούν να προκαλέσουν πόνο & δερματικά προβλήματα. Το υπερβολικό κόμπιασμα περιορίζει τη ροή αίματος, προκαλεί τράβηγμα στο δέρμα και κάνει ένα απλό χάδι επώδυνο. Σε μερικές περιπτώσεις, οι κόμποι είναι τόσο σοβαροί που περιορίζουν την κίνηση και αυτό οδηγεί σε παραμόρφωση.
  • Τα καρφωμένα νύχια στα δάχτυλα μπορεί να είναι πολύ επώδυνα, με τα μακριά νύχια να μεγαλώνουν στα πέλματα των ποδιών και να προκαλούν μόλυνση. Τα μακριά νύχια μπορεί να προκαλέσουν κάμψη στα δάχτυλα των ποδιών του ζώου σας και να δημιουργήσουν παραμορφώσεις περπατήματος.
  • Το διπλό τρίχωμα από ακανόνιστο βούρτσισμα οδηγεί σε επιπλέον μανδύα, με αποτέλεσμα το κατοικίδιο ζώο σας να υποφέρει από θερμική πίεση.
  • Τα άγανα δεν θα ανιχνευθούν εύκολα εάν δεν είστε προσεκτικοί με τον καλλωπισμό τους. Τα μη εντοπισμένα ξερόχορτα μπορεί να οδηγήσουν σε αποστήματα και σοβαρή μόλυνση.
  • Οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα είναι μερικά από τα πιο κοινά παράσιτα που μπορεί να είναι θανατηφόρα για το κατοικίδιο ζώο σας και ευδοκιμούν σε βρώμικα και μη αποπαρασιτωμένα ζώα.
Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να είναι επιζήμιοι για την ψυχική ευεξία του κατοικίδιου ζώου σας, λόγω της δυσφορίας και του πόνου που μπορεί να προκαλέσουν.
Με την τακτική ικανοποίηση των αναγκών περιποίησης του κατοικίδιου ζώου σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη σωματική και ψυχική υγεία του μικρού σας φίλου.


Τα οφέλη της περιποίησης κατοικίδιων ζώων περιλαμβάνουν:
 
  • Ένα κατοικίδιο που φαίνεται και μυρίζει ωραία όλη την ώρα, το βοηθάει να απαλλαχθεί από την ταλαιπωρία, να αισθάνεται υπέροχα και να συμπεριφέρεται καλά.
  • Μειωμένος κίνδυνος λοιμώξεων των ματιών, των αυτιών, του δέρματος, των δοντιών και των νυχιών, διασφαλίζοντας ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι απαλλαγμένο από πόνο και ασθένεια!
  • Εύκολοι έλεγχοι κτηνιάτρων, καθώς το κατοικίδιό σας θα είναι πιο άνετο και συνηθισμένο στο χειρισμό, ειδικά γύρω από το πρόσωπο, τα πόδια και την ουρά.
  • Λιγότερο άγχος για όλους τους εμπλεκόμενους! Η αυξημένη κοινωνικότητα καθώς η περιποίηση γίνεται μια θετική εμπειρία και εύκολη για εσάς ή τον καλλωπιστή σας και το κατοικίδιο ζώο σας.