Μία groomer μοιράζεται τα μυστικά για ένα υγιές τρίχωμα στα κατοικίδιά μας

Μία groomer μοιράζεται τα μυστικά για ένα υγιές τρίχωμα στα κατοικίδιά μας

Το λαμπερό τρίχωμα στα ζώα μας είναι ένδειξη υγείας-φυσικά, είναι και ομορφιά. Είναι καλό να παρατηρούμε το τρίχωμα και το δέρμα των κατοικιδίων μας, είτε έχουμε γάτα, είτε σκύλο.
Ένα θαμπό τρίχωμα μπορεί να είναι δείκτης κάποιου μικρού ή μεγαλύτερου προβλήματος.
Αρθρο της Γεωργίας Δρακάκη στο in.gr

Η Μίνα Γιαννουδάκη, groomer και σκυλομαμά η ίδια δίνει μερικά tips για εξασφαλίσουμε υγεία στο δέρμα και το τρίχωμα του κατοικιδίου μας:
 • Μία καλής ποιότητας τροφή πλούσια σε λιπαρά ω3 και ω6 θα βοηθήσουν για έναν λαμπερό μανδύα, χωρίς μεγάλη απώλεια αυτού ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 • Συμπληρώματα διατροφής και λάδι σολωμού βοηθούν εξίσου σε αυτό!
  Με μέτρο και μετά από συζήτηση με τον κτηνίατρο.

 • Στο δέρμα του σκύλου υπάρχουν σμηγματογονοι αδένες, οι οποίοι βοηθούν στην ορθή ισορροπία υγρασίας – ξηρότητας στο δέρμα και κατά συνέπεια και στο τρίχωμα.
  Το σημαντικότερο στον καλλωπισμό του κατοικιδίου μας είναι το βούρτσισμά του.
  Με το χτένισμα βοηθάμε το σμήγμα να «απλωθεί» κατά μήκος όλου του μανδύα, με αποτέλεσμα να λάμπει περισσότερο.
  Επίσης, αποβάλλονται οι νεκρές τρίχες, που δημιουργούν δυσφορία στο κατοικίδιο μας, αλλά κι η σκόνη, με αποτέλεσμα τη συντήρηση καθαριότητας μεταξύ των μπάνιων του.

 • Στην περίπτωση των μακρύτριχων φυλών, το χτένισμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και για την ευζωία τους, καθώς η παρουσία κόμπων στο τρίχωμα τους είναι επώδυνη κι αυτό επηρεάζει μέχρι και τη διάθεση τους, εκτός από την υγεία τους.

 • Για κάθε τύπο τριχώματος υπάρχει κι η κατάλληλη χτένα – βούρτσα.
  Ένας επαγγελματίας groomer θα μπορούσε να σας συμβουλέψει σχετικά με το ποια καλύπτει τις ανάγκες του μικρού σας φίλου.

 • Το λούσιμο του μανδύα είναι πολύ βασικό, ώστε να διατηρείται υγιές το δέρμα, αλλά και το τρίχωμα, χωρίς σκόνη, βακτήρια και περιττή λιπαρότητα.
  Πραγματοποιείται αποκλειστικά με σαμπουάν κατάλληλο για κατοικίδια και όχι ανθρώπινα.
  Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα επιλογών, όπως για κουτάβια, για μακρύτριχα, για λευκά ή μαύρα σκυλιά, αποπαρασιτικά και άλλα, ώστε να επιλέξετε οποιο επιθυμείτε εσείς.

Στην περίπτωση μακρύτριχου σκύλου είναι απαραίτητη κι η χρήση μαλακτικής κρέμας, όπως και σχολαστικό χτένισμα πριν και μετά το λούσιμο.
Στην επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν μπορείτε και πάλι να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία groomer ή αν επιλέξετε να το πραγματοποιήσει εκείνος σίγουρα η διαδικασία θα είναι πιο ανώδυνη για τον μικρό σας φίλο καθώς χρησιμοποιούνται επαγγελματικά προϊόντα, τα οποία κάνουν πιο λαμπερό ακόμα το πιο ταλαιπωρημενο τρίχωμα, αλλά και πιο εύκολο το χτένισμα- ξεκόμπιασμα αυτού.